Τοποθεσία

Το Ledra Samos βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της Σάμου, στον Μαραθόκαμπο.

Η

Σάμος είναι γεμάτη μυρωδιές από πεύκα, έλατα και αρωματικά βότανα, που είναι διάσπαρτα γύρω σου και μπορείς να τα απολαύσεις. Πολύ κοντά βρίσκεται και το ψαράδικο χωριό του Όρμου που είναι γεμάτο με παραδοσιακές ταβέρνες, παραλιακά μπαρ και καφενεία.Το Ledra Samos απέχει 50 λεπτά από το αεροδρόμιο και 25 λεπτά από το Καρλόβασι, το λιμάνι του νησιού. Η ευρύτερη περιοχή διαθέτει πολλές παραλίες, οργανωμένες και μη. Μία από τις πιο γνωστές είναι η Ψιλή Άμμος σε απόσταση 2 χλμ. δυτικά, ενώ σε απόσταση 5,5 χλμ. θα βρείτε τη γραφική παραλία του Λιμνιώνα. Ελάτε για διακοπές στη Σάμο και ανακαλύψτε πολλά ακόμη όμορφα τοπία και περιοχές. Η περιοχή προσφέρεται για πεζοπορίες και ορεινή ποδηλασία μιας και πρόσφατα έχουν σημανθεί ολα τα μονοπάτια προς τον Κέρκη και την διαδρομή Δρακαίοι – Σειτάνια - Ποτάμι Καρλοβάσου. Η Μπάγια ή Κήποι είναι το μοναδικό χωριό του Ζαγορίου που είναι χτισμένο αμφιθεατρικά σε πλαγιά λόφου δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να αγκαλιάσει την ιδιαίτερη ομορφιά του με μια μόνο ματιά.

Samos

Ευπαλίνειο Όρυγμα

Tο Όρυγμα είναι κλειστή σήραγγα μήκους 1036 μ. Οι μέσες διαστάσεις του είναι 1,80 μ. ύψος και 1,80 μ. πλάτος, αλλά σε κάποια τμήματα το ύψος είναι μόλις 1,50 μ. και το πλάτος μόλις 0,42 μ. Σε κάποια τμήματα το βραχώδες, ανώμαλο δάπεδο είναι υγρό και ολισθηρό και σε ορισμένες περιοχές στάζει νερό από την οροφή. Στο εσωτερικό του ορύγματος η θερμοκρασία είναι 16,5 – 16,7°C (βαθμούς Κελσίου) και η υγρασία 85 – 97%.
Samos | Ledra Samos Hotel | Samos Greece

Καταρράκτες στο Ποτάμι

Η Σάμος δεν έχει μόνο παραλίες και γαλάζιες θάλασσες. Σαν νησί, θα περιμένατε να δείτε άμμους, βότσαλα, κύμματα και θάλασσα… Αλλά σας κρύβουμε εκπλήξεις! Η πλούσια φύση αλλά και τα καταπράσινα ψηλά βουνά της, δημιούργησαν ρυάκια και ποτάμια, ποτάμια και καταρράκτες! Τρία χιλιόμετρα έξω από το Καρλόβασι, στην περιοχή «Ποτάμι» βρίσκονται οι περίφημοι φυσικοί καταρράκτες της Σάμου.
Samos | Ledra Samos Hotel | Samos Greece

Σπηλιά του Πυθαγόρα

Η εκκλησία της Παναγίας Σαραντασκαλιώτισσας είναι αφιερωμένη στα Γενέθλια της Θεοτόκου. Σύμφωνα με την παράδοση, η σπηλιά στην οποία είναι χτισμένη είναι η Σπηλιά του Πυθαγόρα, στην οποία κρυβόταν ο αρχαίος Έλληνας μαθηματικός τον οποίο καταδίωκε ο τύραννος Πολυκράτης κατηγορώντας τον ότι προσπαθούσε να διαφθείρει τους νέους της Σάμου.
samos hotel

Μοναστήρι της Παναγίας Σπηλιανής

Η Μονή Παναγίας Σπηλιανής είναι χτισμένη μέσα σε μια σπηλιά, λίγα χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Πυθαγορείου. Πρόκειται για ένα σπήλαιο-όρυγμα (σπήλαιο εκκλησιά). Οι διαστάσεις του ορύγματος είναι 120 x 36μ, βάθος 8,5μ και βρίσκεται σε υψόμετρο 109μ. και ερευνήθηκε για πρώτη φορά από τον Ι. Πετρόχειλος 7/1952 [Ε.Σ.Ε. (Α.Σ.Μ. 204)].

samos hotel

Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Κακοπεράτου

Η Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Κακοπεράτου είναι μικρό μετόχιο, μέσα σε ερημική χαράδρα, κατάφυτη από πλατάνια, πεύκα και θάμνους. Στα δυτικά υψώνονται οι απότομες κορυφές του Κερκετέως. Το μετόχι βρίσκεται νοτιοδυτικά του χωριού Κοσμαδαίοι σε υψόμετρο 650 μέτρων μέσα σε μια χαράδρα που καταλήγει στο Σεϊτάνι .

Samos | Ledra Samos Hotel | Samos Greece

Ο Ταρσανάς στον Άγιο Ισίδωρο

Με τον όρο ταρσανά, νοούνται μικρές ναυπηγικές μονάδες στις οποίες ανελκύονται μικρά σκάφη για καθαρισμούς και φύλαξη. Στην Σάμο υπήρχαν πάρα πολλά ναυπηγεία κατά τον 19ο αιώνα όπου κατασκευάζονταν ξύλινα σκάφη. Σήμερα συνεχίζουν να λειτουργούν μόνο δύο ναυπηγεία, το ένα στο Λιμάνι Καρλοβάσου και το άλλο στον όρμο του Αγίου Ισιδώρου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας